Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2014 23:14 - Вижте доказателства, че Близнашки е свързан с БКП
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
1



През 1987 г. в Съветите започна най-активната част от т.н. „перестройка“. Съветските вестници и „толстые журналы“ започнаха разрушаването на част от митовете на комунистическата пропаганда. Публицистите Григорий Ханин, Василий Селюнин, Николай Шмельов и Вячеслав Дашичев бяха част от фронтмените на този процес.

Дори в България започна да се появява някаква опозиция към тоталитарния режим на компартията и неграмотния правешки диктатор Тодор Живков. Вярно, че беше много ограничена, твърде тематична /основно екология/, но както би възкликнал Вазовия г-н Фратю „Братя! Въздухът трепери! … Libertй, О, Libertй!“. Несъстоятелността на комунистическия режим, който тровеше или отнемаше живота на поколения българи навлизаше във видима агония и да си активен комунистически функционер по онова време означаваше, че нямаш акъл за пет пари в главата си. За морал и съвест да не говорим.

Не съм прав, нали? Точно така, щеше да е, както го описах, ако тук имаше преобладаваща маса свободолюбиви, смели и готови на съпротива срещу този режим българи. За съжаление, ние българите, се оказахме най-малодушната нация в бившия Източен блок и носим последиците от това досега. А онези активни комунистически функционери, които преуспяваха в слагачеството си на комунистическия режим, се оказаха най-печелившите след падането му. Вижте кои са хората и семействата, които притежават националното богатство на страната и ще разберете за какво говоря. Другите, от квотата на активните комунистически функционери така успешно се пребоядисаха, че днес са окупирали върха на държавата – ни повече, ни по-малко.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК




Тагове:   БКП,   документи,   Близнашки,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204589
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833