Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2011 12:08 - Селяните ще ни оправят
Автор: slk Категория: Политика   
Прочетен: 2200 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 14.09.2011 14:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Гледах и се чудих. Уж селянин човек, уж кмет на малко градче – а мислите му по-умни и от на президента, и на премиера и Искра Фидосова взети заедно. Интервюто – монолог на Георги Коцев (кмет на село Катунци) е толкова истинско, мъдро и неподправено, че за момент си помислих – колко щеше да е гот – такъв човек да е премиер примерно.

Логика, мъдрост и желание за спокоен и умерен живот. Това е уникалната формула за успеха на всяка нация. Но алчният българин се втурна към чужбината или у Софето ... щото у провинцията хляб нямало. Еми няма – държавата изостави всичко освен София... Тя и Софията е един "невероятен" - ориенталски град – ама карай – тук поне има някакви работни места. Важното е хората да разберат, че никой няма да ги оправи – не се ли захванат те да бачкат по родните си места – тези места ще опустеят и след някоя и друга година само цигани ще има там.

Не може да ядем гръцки домати, дини и пъпеши, китайски чесън, всичко останало от колите до иглите да ни е вносно – и да си мислим колко сме добре – че сме се уредили за 800 лв. заплатка у Софията. Трябва сдружаване и развиване на малкия и среден бизнес по селата и малките градчета – само тогава ще имаме някакъв шанс в България.





Гласувай:
3



1. ledzeppelin - Еми
14.09.2011 13:02
и аз съм на тва мнение, но не се дава шанс на хората.
Като не се развива селското стопанство... и като няма с какво да си храниш децата ще се радваш и на 800 - левовата заплатка у "Софето", щото тва има на разположение. А пък наште политици да му мислят, защото наистина след някоя и друга година селата съвсем ще опустеят и ще има само цигани или прекалено възрастни хора, които са си живели там цял живот. Така се случи и с моето село. Останали са 5 баби на кръст дето по цял ден се чудят кво да правят с тия цигани...
цитирай
Търсене