Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 20:29 - SLK Gullwing
Автор: slk Категория: Забавление   
Прочетен: 2358 Коментари: 0 Гласове:
2



imageMercedes подготвя нов SLK Gullwing, който ще оглави следващото поколение на компанията и ще е конкурент на Porsche Cayman S и на Audi TT RS. Дизайнът е базиран на класиката 300 SL, като вратите отново се отварят към тавана.

Аеродинамиката подсказва, че новият SLK Gullwing ще има забележителни динамични показатели. Предницата е издължена и хищна, фаровете са скосени, а под тях е разположен сплитер.
Задвижването е по хибридна технология, като батериите са разположени в праговете отстрани. Така праговете стават доста високи, но в същото време позволяват на страните да се отварят нагоре.

imageНай-вероятно SLK Gullwing ще използва литиевойонните батерии от концепцията Blue-Zero E-Cell, която дебютира на изложението в Детройт. С тях автомобилът може да измине 190 км, преди да има нужда от презареждане. Електромоторът ще бъде комбиниран най-вероятно с доработка на 3,5-литровия бензинов V6, който се използва в сегашния модел. Като допълнение SLK Gullwing ще разполага със стоп-старт система, както и със система за регенериране на спирачната енергия. Това предполага, че автомобилът ще е с разход от около 5,8 л/100 км и с вредни емисии в границите на 150 г/км.

Хибридното задвижване ще повиши въртящия момент благодарение на електромотора. Ускорението от място до 100 км/ч ще е в рамките на 5 сек, а максималната скорост ще бъде 250 км/ч. Разбира се, очаква се и AMG тунинг версия.
Новият SLK Gullwing ще се появи на пазара през 2012 г.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене